Inbraakmethodes

Het is een goede gewoonte om uw huis altijd goed af te sluiten als je weg gaat. Ook al is het maar voor even. Inbrekers hebben namelijk niet veel tijd nodig om bij u binnen te komen. Bekijk hieronder de veel voorkomende methodes en neem uw maatregelen.

Of laat u door ons adviseren en neem contact met ons op

Kerntrekken

Een schroef, een tang, één minuut

Deze manier van inbreken is ook wel bekend als cilinder trekken (de Roemeense methode). De inbreker draait hierbij een geharde stalen schroef in het sleutelgat. Daarna zet men met een speciaal apparaat enorme kracht op de cilinder waardoor die breekt. Met een standaard bouwsleutel opent men dan de deur. En dit alles binnen één minuut. Bekijk de video om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

De oplossing: zorg voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

Bulgaarse methode

Een veel voorkomende manier

Bij deze methode wordt de cilinder aan de buitenzijde met een tang afgebroken. Het afdekplaatje dat om het slot heen zit kan met een schroevendraaier worden losgewrikt. Dan steekt de cilinder uit en kan die met een tang worden afgebroken. Met een standaard bouwsleutel wordt de deur van slot gedraaid. Bekijk de video en Zie hoe dat in zijn werk gaat.

De oplossing: zorg dat de cilinder niet uitsteekt. Plaats stalen veiligheidsbeslag dat van binnenuit wordt vastgeschroefd, zodat afdekplaat niet kan worden verwijderd en de cilinder niet meer dan 3 mm uitsteekt.

Openbreken van deur of raam

De moeder van alle inbraakmethodes

Even de deur of een raam open wrikken. Met een schroevendraaier of een koevoet. Wanneer er niemand thuis is (of iedereen slaapt) zet de dief een kraak. Doe deuren en ramen ook werkelijk op slot. Niet met slechts één sluiting, maar met alle twee of drie. Want zwakke raamsluitingen of een deur met slechts één slot zijn met deze methode zo open.

De oplossing: zorg voor goed hang- en sluitwerk. Of plaats een anti- inbraakstrip, waardoor de inbreker zijn koevoet niet in de ruimte tussen de deur en het kozijn kan wrikken. Of laat een professionele alarminstallatie aanleggen. Dan houdt u de inbrekers buiten de deur.

Laat u niet onaagenaam verrassen en neem juiste maatregelen. Wij adviseren u graag