Voorkom een inbraak

De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven. Laat daarom geen waardevolle spullen slingeren in en rond uw huis. Verder is ons advies uw huis verder goed te beveiligen en daarmee een ingraak te voorkomen. Hieronder volgen adviezen voor in en om uw huis.

In en om uw huis

Gebruik de aanwezige buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar die automatisch aangaat zodra het donker wordt. Laat, als u ‘s avonds niet thuis bent, binnen wat licht branden. U kunt dat regelen met tijdklokken. Denk ook aan de bovenverdieping! Inbrekers worden niet graag gezien. Maar u wilt wel zien wie er voor de deur staat. Zorg daarom voor goed licht en zicht.

  • Doe ’s nachts deuren en ramen op slot. En haal dan de sleutel uit het slot.
  • Plaats op voor- en achterdeur een SKG-goedgekeurd slot.
  • Plaats een inbraakwerende strip op de voor- en achterdeur.
  • Plak geen papiertje met de melding dat u (even) afwezig bent op deuren of ramen.
  • Een alarmsysteem met camera’s en/of raam- en deursensoren vergroot de kans dat een inbreker uw huis voorbij loopt.

Maak afspraken met uw buren om over en weer een oogje in het zeil te houden. Zeker in geval van vakantie of andere langdurige afwezigheid. Leg geen ladders of ander klimmateriaal (zoals een kliko) voor het grijpen. Een inbreker is zo bij uw (openstaande) raam op de eerste verdieping. 

Lees meer over de inbraak methodes

Aan het huis

Met getest en goedgekeurd hang- en sluitwerk valt of staat de inbraakveiligheid van uw woning. Als u zeker wilt weten dat het product aan de hoge eisen voldoet, let dan op het SKG keurmerk. Het aantal sterren geeft een indicatie over de inbraakwerendheid. Wat kunt u nog meer doen?  

Er zijn diverse oplossingen als alarminstallaties, camerabewaking en voertuigbewaking beschikbaar. Van eenvoudig tot zeer geavanceerd en professioneel. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, altijd afgestemd op uw specifieke situatie.

Meer weten? Neem contact met ons op

Inbreker stuit op alarmsysteem

 

Inbraak mislukt