Met Domotica uw woning automatiseren

Domatica staat voor het automatiseren van uw woning door verschillende systemen te integreren en automatiseren. Ofwel op een slimme manier uw woning intelligent maken. De elementen als tijd, temperatuur, weer- en weersverwachting worden gecombineerd met informatie over aanwezigheid van personen. Uw woning gaat bijdragen aan uw wooncomfort en nergiebesparing.

Comfort en energiebesparing

Indien de bewoners in een ruimte aanwezig zijn, zal hun beweging door de aanwezige detectoren worden gezien. Wordt het langzaam donker, dan zorgt de automatisering voor aanschakelen van de verlichting. En uit als u de ruimte verlaat. U verbruikt daardoor minder energie. En door de integratie van de GPS-functie van de smart-phone weet het intelligente systeem wanneer u thuis komt. Dan komt schakelt de verwarming aan en komt u thuis in een warme woning. En gaat u weg, dan wordt de beveiliging ingeschakeld.

Uw woning automatiseren

  • Verhoogt uw wooncomfort
  • Bespaart energieverbruik

Combineren met beveiliging

Evema is de specialist in het automatiseren van uw woning. Wij verbinden diverse functionaliteiten van bestaande systemen als uw inbraakbeveiliging en CV-installatie. Zo weet de techniek van de beveiliging wanneer u aan- of afwezig bent. En kan het uw verlichting aansturen als u thuis bent. En bijvoorbeeld de verwarming lager zetten wanneer u niet thuis bent. Automatiseren is dus combineren van verschillende factoren als weer, tijd en uw aanwezigheid. Zo denkt de automatisering met u mee in uw comfort en energiebewust gebruik.

Extra comfort op basis van

  • Tijdstip van de dag
  • Tijd van het jaar 
  • Weersinvloeden
  • Aan- of afwezigheid bewoners

Hoe werkt het?

Met moderne technologie wordt een draadloos netwerk gerealiseert tussen micro-modules die in bestaande schakelaars, stopcontacten en andere inbouwdozen worden geïnstalleerd. Alle micro modules communiceren met een centrale ‘home server’, die als intelligent basis station fungeert. De home server communiceert via TCP/IP met de buitenwereld, waaronder het beveiligingssysteem en internet. Het beveiligingssysteem laat de home server middels draadloze detectoren weten of u thuis zijn en/ of in welke ruimte ze zich begeven. Het systeem kan worden uitgevoerd in uw bestaande woning.

Uitvoerbaar in iedere woning

  • En is bovendien goed betaalbaar
  • Door integratie van verschillende systemen
  • Met draadloze en stabiele technologie

Wilt u ook meer comfort, energiebewuste en veilige woning combineren? Neem dan contact met ons op

Bekijk de video over Domotica

Domotica Voor Melding Thuiskomst

Domotica Voor Verlichting In Huis

Domotica Via Smartphone